Bloemen en styling door Keven Muller

Datum

Bloemen zijn populairder dan ooit! Tegenwoordig zien we de mooiste creaties voorbijkomen tijdens huwelijken. Waar voorheen alleen het bruidsboeket echt belangrijk was zien we nu vooral dat de bloemen de stijl van de gehele bruiloft accenturen; De entree decoreren met bloempilaren, luchtige veld bloemstukken voor tijdens de ceremonie en vergeet vooral de zwevende bloemdecoraties niet boven de dinertafels. Bloemen en goede styling is tegenwoordig een must voor je huwelijk.

Nieuwgierig geworden? Wij vroegen Keven van Keven Muller Event Concepts naar zijn ideeën om het perfecte plaatje te creëren tijdens jullie huwelijk.

Wat zijn de bloemtrends van nu en wat vind jij belangrijk?

“De trend die je nu voornamelijk ziet zijn veel luchtige, organische bloemarrangementen. Bloemen zijn nog nooit zo belangrijk geweest als op dit moment. Wij krijgen bijna alleen nog maar aanvragen voor totaalconcepten. Bloemdecoraties komen bij ieder onderdeel op de dag terug.

Van deze stijl word ik persoonlijk echt heel blij. Bij de vorige trend zag je veel droog en geverfde bloemen. Ik had hier weinig mee. De natuur moet je vooral gewoon de natuur laten vind ik. Dat we nu de meest mooie, natuurlijke, wilde en organische creaties mogen maken is dan ook geweldig. Zelf vind ik het te gek om bijvoorbeeld een prachtige statige balzaal om te toveren tot een natuurlijke tuin. Het contrast tussen de twee werelden sluit dan perfect op elkaar aan. Het moment dat gasten arriveren op een huwelijk of event en dan het (op zijn Rotterdams) WOW-moment hebben, daar doen we het voor. Het onverwachte creëren en de gasten een beleving meegeven. Ooit heb ik deze tekst ergens gelezen: ’Je kan een beleving niet kopen. Deze ontstaat in de magie van het moment.’ En dat klopt. En als wij dan dat moment mogen creëren, dan heb ik echt het mooiste vak wat er bestaat.”

Weet je al iets meer voor de trend van 2023?

“We weten allemaal dat er een overload is geweest qua huwelijken in 2022. Veel huwelijken moesten worden ingehaald en de bruidsparen die lang moesten wachten mochten eindelijk. 2023 Gaat anders worden. Ik ben echt van mening dat we het trouwen aan het herontdekken en vooral aan het hernieuwen zijn. Zoals de verandering dat bruidsparen selectiever zijn in hun gastenlijst en van hun dag of weekend, wat je steeds vaker ziet, een echte beleving maken. Het totaalplaatje moet kloppen. Details worden belangrijker en de huwelijksdag persoonlijker. Wat mij betreft de beste trend tot nu toe.

Qua bloemwerk denk ik dat we de organische, natuurlijke vormen nog wel even blijven zien. Qua constructies kan het natuurlijk niet gek genoeg. Creëer het onverwachte.
Oja, nog iets. Trends moet je zetten. Nooit volgen.”

Je geeft aan dat de bloemdecoraties de gehele dag terugkomen. Wat zijn voornamelijk de onderdelen waar je bloem styling terug ziet?

“Elk onderdeel van een huwelijk kan je aankleden met bloemen en styling items. Niet geheel onbelangrijk is: wat is jullie budget? Is het budget oneindig dan kan je natuurlijk bij elk onderdeel helemaal losgaan. Maar in de meeste gevallen staat het budget al vast.

Tip. Wees altijd open over het budget. Zo kan de bloemist/stylist een passend plan maken.
Bespreek ook altijd eerst de onderdelen die voor jullie het belangrijkst zijn. Leg in eerste instantie daar even de focus op. De ceremonie en het diner zijn de onderdelen die bij onze bruidsparen vaak als belangrijkste worden gezien. Hier verblijven de gasten nu ook eenmaal het langst. Als de styling- en bloemwensen besproken zijn voor deze onderdelen kijken we daarna verder of er nog eventueel budget over is voor de overige onderdelen.”

Wat is een reëel budget.

“In de meeste gevallen besteed een bruidspaar rond de 15% a 20% van hun totaalbudget aan bloemen en styling. Natuurlijk is dit in sommige gevallen meer. Het is maar net hoe belangrijk een bruidspaar de aankleding vindt.”

Moet er rekening gehouden worden met de seizoenen?

“Het is zeker goed om hier rekening mee te houden! Zowel met de bloemkeuze als met de overall sfeer. Trouwen jullie in het voorjaar of zomer dan zou ik zeker voor de lichte kleurtjes gaan en zomerse veldbloemen. Vaak wordt er gekozen voor een buiten locatie en hier passen wij de aankleding op aan. Trouwen jullie in het najaar, dan zou ik zeker gebruik maken van al het moois wat dit seizoen te bieden heeft. Denk aan de warme kleuren, veel kaarsen en knusheid. Je kunt dan zeker nog een natuurlijke sfeer creëren maar dan met de kleuren en materialen die dan beschikbaar zijn.

De meeste bloemen zijn het gehele jaar bijna wel leverbaar. Maar een boeket pioenrozen in de winter, mwha. Wij adviseren echt gebruik te maken van het seizoen waarin jullie huwelijk plaatsvindt. Jullie kiezen niets voor niets deze datum.”

Heb je nog een laatste tip.

“Zeker. Blijf vooral bij jullie zelf en durf anders te zijn. Het is immers jullie grote dag. Het verloop van de dag en de aankleding hiervan hebben jullie zelf in handen. Niets moet, alles kan. Zorg dat jullie huwelijk een beleving wordt waar nog vaak over gesproken zal worden.

Wij helpen jullie graag dit moment te creëren.”

Meer
berichten